Selv om sjokoladekake,gulrotkake og andre populære kaker til fest og andre arrangementer bare blir mer og mer populære så er det fortsatt veldig populært med fruktkaker. Fruktkaker er enkle å lage og meget smakfulle og passer til alle anledninger og til store og små.
I denne artikkelen så skal vi ta for oss en kake som er ganske ny i landet men som er iferd med å virkelig etablere seg her i landet som en av de aller mest populære kakene her til lands. Denne kaken heter bringebærkake bringebærkake og er like enkel som den er god og om man skal lage denne til en som er gluten-allergiker så kan man lett gjøre dette ved å bytte ut vanlig mel med glutenfritt mel,den vil uansett smake omtrent det samme.Om man ønsker å lage denne kaken med andre bær enn bringebær så er dette fullt mulig også,bjørnebær eller rips er gode alternativer foreksempel.Det som smaker fortreffelig til denne kaken er enten pisket krem eller vaniljekrem for å balansere ut syrligheten som bærene vil gi deg.Denne kaken passer til alt og den er svært saftig så derfor passer den ypperlig til en god espresso eller en rykende varm sjokolade eller til kakao med krem på toppen. Etter at man har pisket sammen egg og sukker så skal man så røre inn kesam og en anelse sitronskall for å understreke syrligheten i kaken etter at man har blandet inn bringebærene til slutt.
Så skal man blande mel og bakepulver sammen til man får en luftig blanding og så vender man inn alle bringebærene.Deretter skal man helle hele røren over i kakeformen på 24 diameter og strø bringebær på toppen sammen med melis for å skape en lekker effekt.Kaken skal stekes i midten av ovnen i 30 til 35 minutter og om du er usikker på om den er ferdig etter en halvtime så kan du også bruke en gaffel for å kjenne om bringebærkaken er fast og fin innvendig.Etter at denne er blitt avkjølt så er det bare fantasien som setter grenser når man skal pynte denne men delikat sitronmelisse og sjokoladeflak blant annet er flott som pynt på toppen og setter prikken over i-en på denne fristende bringebærkaken.Denne kaken passer like godt i barnebursdag som den gjør til dessert en helt vanlig helg der man skal kose seg etter en god middag med vin til eller kaffe.