Enten de er hjemmeværende eller ute i jobbmarkedet, må kvinner som oftest ta hovedansvar for husarbeidet som gjøres i hjemmet. Selv om den klassiske husmoren kanskje er på vei ut, er det med andre ord likevel slik at kvinner ofte forbindes med hus og hjem. Noen vil kanskje anklage samfunnet for å ha mislyktes med likestillingen, med det må nok også sies at ganske mange kvinner også i dag har relativt høyere interesse for blant annet interiørdesign, baking, og andre aktiviteter forbundet med klassisk femininitet.
Men den nye «husmoren» er også moderne, trendy, nyskapende, og tar seg godt ut! Det er med andre ord snakk om en både allsidig og aktiv type menneske som både ønsker å yte sitt i samfunnet og samtidig se flott ut og styre familie og hushold på en god måte. En slik kvinne kan lage de fineste kaker og desserter, men samtidig også være tilbøyelig til å fikse litt på brystene hos Motiva dersom det ved behov.
For å følge med i tiden som baker må man blant annet gjøre seg informert om de nye kornsortene som gir nye muligheter når man for eksempel skal bake brød. Forskere lager nye kornsorter ved å krysse gamle og eksperimentere med ulike egenskaper over flere generasjoner. Nye og flotte kornsorter er gjerne resultatet av 10-15 års utvikling og millioner av kroner i forskningsmidler.
Et eksempel på en slik kornsort er sorten Runar, som noen ganger brukes til økologisk korndyrking. Dette er en kornsort som modnes raskt og dermed unngår mange av sommerens regnskyller. Problemet med noen slike kornsorter kan imidlertid være at de er dyrket frem for å møte tøff mekanisk behandling i en industriell setting.
Det betyr at de ofte gir en type gluten som kan skape problemer for mange sårbare mager. Derfor må den moderne husmoren helst gjøre seg kjent med økologiske, tradisjonelle kornsorter som ofte kan være mer bærekraftige og sunne enn det som brukes i industrielt jordbruk og næringsmiddelproduksjon.
Som tidligere nevnt er det gamle husmoderlige idealet nå forlatt, men kvinnen ses fortsatt ofte i en kreativ posisjon som baker og kokk på kjøkkenet. Dagens husmor deler gjerne bilder av sine flotteste kreasjoner og retter på Instagram eller andre sosiale medier, men kan også godt tenke seg å selv være med og gjøre bildet enda mer appetittvekkende.
En måte å gjøre det på er som tidligere nevnt å optimalisere størrelse og form på brystene, for i dag er det kanskje ikke bare deigen som trenger å heves litt. For mange er dette sårt tiltrengt etter fødsler, sykdom, eller kanskje bare fordi man ønsker å se litt mer fresh ut i hverdagen og på bilder. Vi lever tross alt i en stadig mer visuell hverdag.