Fransk bakekunst er alvorlige greier og skal man tro den jevne Franskmann så har ethvert Fransk bakeri med respekt for seg selv ansatt minst en konditor. Man finner godt over 60.000 konditorier i Frankrike og dette er selvsagt medregnet verdensmetropolen Paris som er et kunstverk i seg selv.
Pascal Dupuy,den prisvinnende Franske konditoren
Pascal Dupuy pascal dupuy er nå idag er velkjent Fransk konditor basert i Oslo og han har vunnet mange prestisjetunge priser for sine lekre delikatesser.Etter at Pascal møtte henne som idag er hans kone Berit var det også på samme tid mens han misstrivdes på jobben sin som konditor i Frankrike. Dette konditoriet holdt seg langt under Pascals sin standard i henhold til å skape gode hjemmelagde desserter fra bunnen av siden dette konditoriet syntes det var helt greit å lage desserter med halvfabrikata og pulver blant annet.Dette var grunnen til at Pascal bosatte seg i hovedstaden Oslo. På 1990-tallet så var han så heldig å få jobb som konditorsjef på det splitter nye Oslo Plaza hotell og hans bakekunst nådde raskt alles lepper i Oslo.Han fant ut noen år etter dette at han ønsket å åpne et ordentlig Fransk bakeri i hovedstaden med sine egne oppskrifter på sine premisser. Pascal fant så sammen med sin kone en bygning midt i sentrum til leie og gikk straks igang med å pusse opp denne bygningen etter å ha kjøpt den. Etter å ha funnet og investert i solide og hardtarbeidende ansatte kunne dette nye konditoriet åpne.
Fire år gikk utrolig raskt og Pascals drøm var blitt til virkelighet sammen med konen hans Berit. Allerede det første året så gikk de sammen med sine lojale ansatte i stort overskudd og det gav dem også et godt tegn på at et ekte Fransk bakeri hadde vært noe som mange savnet i Oslo. Mange utvidelser og flere ansatte siden stortrives fortsatt konditoren og dem som jobber her hver eneste dag med utsøkte kaker og deilig bakst og småkaker.Lørdagen er den store salgsdagen for alle som jobber her og da selges det unna helt utrolige mengder med småkaker og andre fristelser fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. For den prisvinnende Franske konditoren og konen hans så blir det nok aktuelt på et senere tidspunkt å åpne enda flere Konditorier med deilige desserter.