Å bake er noe av det beste som finnes. For mange gir baking ro i en hektisk hverdag, og det er en måte å slappe av på. Man kan gjerne sette på noe dansbar musikk mens man baker, da gjør man det ekstra gøy! Har man barn, kan gjerne også bli med – de fleste barn synes dette er kjempegøy, spesielt om de får smake på deigen.
Det mange ting man kan bake på eget kjøkken. Det enkleste er kanskje vanlige hveteboller, som er noe de aller fleste klarer, mens det vanskeligste er croissanter. Men det er absolutt ikke umulig, og det finnes mange [fantastiske oppskrifter:https://www.godt.no/oppskrift/8853/croissant-nikolai-melings-croissanter-steg-for-steg der ute, men det er kjempeviktig at man følger oppskriften nøye – steg for steg. Og for all del, bruk ekte smør! Gjerne fransk om du har tilgang på det.
For det er nå en gang sånn at franskmennene står for noen av de beste bakverkene som finnes. Bare tenk på croissanter, pain de chocolate og vannbakkelse. Får du også vann i munnen bare ved tanken på disse herlighetene? Prøv å lage de selv, da vel!]
Hvordan oppbevarer du bakevarene?
Etter du er ferdig med å bake er det viktig at du oppbevarer bakevarene på riktig måte, det kan bety i en lufttett boks eller i et minikjøleskap eller et vanlig kjøleskap. På denne måten er du sikker på at baksten holder seg fersk og god i noen dager. Det vil si, hvis du ikke spiser opp alt med en eneste gang …
For alle som er glade i baking vet at baksten går fort, og spesielt når man har barn i hus. Men det er ingenting i veien for at man kan spise en bolle eller fem helt alene. Man bør alltid bake fordi man har lyst, ikke fordi det er en forventning fra andre. Unntaket er selvsagt bursdager og helligdager – for husk: hjemmelaget er alltid bedre enn kjøpt!
Når bør du bake?
Det finnes ingen oppskrift på når du bør bake, svaret er faktisk så enkelt som at du bør bake når du vil. Likevel er det faktisk sånn at ekstra mange baker når vinterferien kommer. Mange baker også i jula, og da er det spesielt pepperkakehus som er populært. Men man kan faktisk tenke alternativt i jula, og hele prøver seg på en såkalt cronut – om man heller ønsker det.
En cronut er en blanding av en croissant og en doughnut, men det visste du kanskje fra før? Det er himmelsk godt, og har fått kultstatus over hele verden. Trenden startet først i New York, men nå bakes denne trendy godbiten i mange ulike land. Men er du i New York, bør du selvsagt smake på originalen!