Franske fristelser i form av lekre kaker og deilig bakst er verdenskjent og hele verden kan nyte av disse Franske fristelsene. En av de aller mest populære blant franske oppskrifter når det kommer til småkaker er absolutt makroner. Du vet at du har fått til disse lekre Franske småkakene på ordentlig når de er knasende sprø utenpå og veldig seige og gode inni,helt perfekt rett og slett.
Makroner passer til alt og man kan bruke dem til alt mulig. Skal man for eksempel ha en skikkelig gøy jentekveld med besøk av en stor venninnegjeng så passer makroner ypperlig. Ta dem frem rett etter middagen og server en deilig cava eller en espresso til. Denne kombinasjonen er himmelsk. Til en slik jentekveld så er det også herlig å lage makroner i ulike pastellfarger eller sterke farger for å legge litt farge til selve festen. Disse herlige Franske makronene finnes det mange oppskrifter på men om man er smart så finner man en god Fransk oppskrift,det er nemlig Franskmenn som lager disse aller best,sånn er det bare. Om man skal lage dem helt fra bunnen av så skal man kjøre skåldede mandler i en foodprocessor til blandingen er myk og jevn. Eggehvitene skal så stivpiskes og blandes sammen med melis. Denne rørendenne røren skal være fast men også litt klissete og bittelitt rennende i konsistensen. Kakao og konditorfarge inkludert mye annet som man kan farge makronene med skal man ha for hånden etter at deigen har hvilt en halvtimes tid for at den skal bli ekstra jevn. Steketiden varierer fra størrelsen til makronene men regn med omtrent 10 til 15 minutter jevnt over og beregn cirka 3 centimeter mellom hver av makronene slik at alle får nok plass siden de vil både heve og vokse seg større i ovnen. Etterpå fyller man makronene med en god smørkrem etter eget ønske og hvile seg en god time etter at de er ferdige. Om man vil ha en kvalitet på makronene, så nær mulig som om de som blir laget av konditorer, så kan man nedkjøle dem i kjøleskap over et par dager,dette vil gjøre dem enda seigere og bedre og passer utmerket om man skal servere dem i bryllup eller andre store og storslåtte begivenheter iløpet av et liv. Makroner nytes overalt i Frankrike,både på cafe til en deilig kopp kaffe på en søndag man har fri eller som en god dessert etter middag. Franskmenn er som kjent livsnytere og mange av dem nyter også et glass rødvin eller hvitvin til en bedre middag, men alt med måte selvsagt. Makroner er uansett en så allsidig dessert at de kan nytes til det aller meste og man kan til og med ta dem med seg på en piknik eller en fjelltur.